40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Wall Street retreats for second day as Ukraine worries weigh

Tensions are rising again regarding Russia’s involvement in Ukraine, dragging sentiment down.

The major US stock index benchmarks have given up their earlier gains, sliding into the red over concerns that the crisis in Ukraine may be about to escalate.

Ukraine’s interior minister Arsen Avakov said the country may mobilise tens of thousands in order to protect the integrity of its territory, while US Secretary of State John Kerry has turned down the offer of a meeting with President Putin unless a list of unlikely-to-be-agreed demands are met by Russia.

By early afternoon in New York, the Dow Jones was down 0.23% or 38 points at 16,380 and the S&P 500 was off by 0.41% at 1869.4. These are not major moves, being of the same magnitude of the modest gains made in morning trading on Wall Street, and are not necessarily indicative of risk appetite drying up, but there are signs of money flowing toward assets viewed as safer.

Gold is up a strong 0.71% and silver is in positive territory for the day, while the yen has strengthened moderately against both the US dollar and the euro despite zero surprises coming out of the Bank of Japan policy meeting.

US macrodata has been relatively thin again today, with wholesale inventories and the monthly job openings survey from the US Labor Department being the most noteworthy items, neither of which carry a large amount of influence on the market nor are particularly timely. Wholesale inventories showed a jump of 0.6% in January while sales plummeted, which may easily be the result of the weather hampering deliveries. The job openings report showed little change in labour market conditions in January from December.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Handelsteknikker

    Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

  • Handel med CFD-er

    I denne delen gir vi en innføring i CFD-handel (Contracts For Difference) og hvordan den fungerer. Vi oppgir eksempler og grunner til å handle CFDer. Vi diskuterer også kurssetting og finansieringskrav.

  • Måter å shorte på

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.