40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Apple gears up for a crucial quarter

After undergoing a pullback, Apple stock may be poised to rally. But there are several key questions to answer.

It is remarkable to think that Apple, once untouchable, has been the worst-performing stock in the Dow Jones Industrial Average over the past twelve months, down 22% since its high of $136 in April 2015.

Expectations are for the tech titan to post earnings of $1.87 - $2.05 per share for the first quarter, with revenue in the region of $50 - $53 billion. This latter figure would mark a decline of around 10% year-on-year, the first drop since the second quarter of 2003.

However, with this well-flagged, the market may well take the news fairly well. The key will be the outlook for the next quarter, with some concerned that the firm may post forecasts below the expected $47.3 billion in revenue and $1.76 per share in earnings.

There are three important numbers to watch out for. Firstly, the usual focus on iPhone sales will remain paramount. 70% of the firm’s total revenue comes from its iconic product, but Apple has been warning that iPhone sales will be declining at least for the time being (especially when compared to March 2015’s incredible sales growth of 55% for iPhone sales).

Secondly, forward guidance is key. Apple bulls will be hoping that the firm can point to a good start for its new product, the iPhone SE (launched last month), with the lower price making it a potentially major player in developing markets.

In the last conference call, CEO Tim Cook noted that around 60% of all iPhone users were yet to upgrade their phones. If the SE model can spur this upgrade, Apple’s growth may find a new source of momentum.

Finally, some patient shareholders would like a discussion of dividend growth. Recent years have seen growth in the payout average 11.3%, so a figure in line with this would most likely appease investors. A bigger increase would send a signal that management remain confident about sales.

Having undergone a pullback over the past week or so, Apple shares, may, from a technical viewpoint, be poised for a bounce. If the price can hold above $105 then we look to a further rally in the direction of $108.50.

Good results could see the shares rally further, perhaps moving back to $112.50, the high for April, before breaking higher. If $105 is lost then the next destination becomes $100, which formed key support in the first half of March. 

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Innføring i valuta

  Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

 • Giring og margin

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

 • Populære diagrammer

  Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.