40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Monthly momentum strategy

As per our monthly momentum strategy, we have looked at the FTSE 350 stocks with the biggest gains over the April – May period. The top 20 are listed below.

I will not go into detail for each stock, but there are three in this list that should be noted. Caracal, Heritage Oil and Smith & Nephew have all been the target of bid approaches. A similar situation was seen with AstraZeneca last month. These shares have been rapidly pushed higher, but if the bid fails to materialize, as happened with Astra, the shares can drop back. Thus I would look to exclude these from the strategy.

Company

% gain

Caracal Energy 55.71%
Evraz 31.86%
Heritage Oil 25.20%
ITE Group 23.08%
Premier Oil 21.06%
Vedanta Resources 20.99%
InterContinental Hotels Group 20.70%
Cairn Energy 19.79%
Centamin 18.67%
International Personal Finance 16.16%
Shire 15.76%
EnQuest 15.15%
Imagination Technologies Group 14.89%
Smith & Nephew 14.08%
Go-Ahead Group 14.00%
Cineworld Group 13.44%
Perform Group 12.86%
Pearson 12.45%
Ladbrokes 12.37%
Tullow Oil 11.89%
Caledonia Investments 11.89%

 

We will look again at the performance of these in the middle of June.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Hvorfor trenger du en handelsplan?

    En handelsplan er et verktøy du kan bruke til å definere og realisere dine handelsmål. I denne modulen forklarer vi hvordan du kan konstruere og gjennomføre din personlige plan.

  • Hva er shortsalg?

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Prising og vekting

    Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.