40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Shares RSIs, highs and lows

A regular look at shares trading close to significant levels.

This morning's 5% move in Compass indicates a strong possibility for record highs in the future. Already overbought, the shares have crept up this particular leaderboard, as investors pile in following the news of a special dividend. After a move of this magnitude, we are likely to see a degree of selling, as has already been the case this morning; but so long as the longer-term trend in Compass is upwards, the bias remains towards further gains.

Supergroup, Balfour Beatty and Petrofac all continue to struggle this morning, with only the latter looking like it will exit oversold territory soon. The lesson here is that an overbought or oversold share does not necessarily indicate a sudden correctional move, and that shares can remain at relative strength index extremes for an extended period. 

Relative Strength Index (RSI)*

Company

Share Price

Overbought

Company

Share Price

Oversold

Salamander Energy 145 82.46 SuperGroup 1082 24.93
BG Group 1263 81.26 Balfour Beatty 226.5 25.49
InterContinental Hotels Group 2203 77.72 Petrofac 1243 26.62
Provident Financial 2111 76.47 Drax Group 639.5 27.65
Compass Group 1026 75.93 Chemring Group 218 27.87
Heritage Oil 315.2 74.86 Serco Group 347 27.93
International Personal Finance 582.5 74.62 Petropavlovsk 66.75 30.30

 

National Grid continues to show skittishness about breaking through its 52-week high, with results tomorrow likely to prove the deciding factor. Imperial Tobacco seems about to break through its own, however, sprinting towards £27, with a year-to-date gain of 13.4%.

Highs/Lows**

Company

Share Price

% off 52-week high

Company

Share Price

% off 52-week low

United Utilities Group 842.5 -0.06% Mothercare 162.5 1.40%
Imperial Tobacco Group 2657 -0.30% Dairy Crest Group 458.8 2.85%
Cobham 312.2 -0.45% Lonmin 260.9 4.44%
IMI 1564 -0.82% Experian 1075 5.39%
Heritage Oil

315.2

-0.85% Tesco 294.05 5.58%
Electrocomponents  301.8 -0.98% International Public Partnership 130.4 5.59%
National Grid 850 -1.05% WM Morrison Supermarkets 195 5.75%

 

*What is a relative strength index?

Relative strength index is a technical momentum indicator that compares the magnitude of recent gains to recent losses in an attempt to determine overbought and oversold conditions of an asset.

An asset is viewed as overbought once the RSI approaches the 70 level, meaning that it may be getting overvalued and is a candidate for a possible pullback. Conversely, if the RSI approaches 30, it is an indication that the asset may be oversold and may become undervalued.

**What is the significance of 52-week highs and lows?

One popular strategy is to buy when shares exceed 52-week highs and sell when they fall below 52-week lows.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Vanlige handelsfeil

  Psykologi er et sentralt element innenfor verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter av handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

 • Støtte og motstand

  Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

 • Plattformen

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.