40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Northern Star acquires Jundee mine

Australian gold producer Northern Star is to become the second largest gold producer behind Newcrest Mining after announcing the acquisition of Newmont Australia’s Jundee mine in Western Australia.

The acquisition of the mine will cost Northern Star (NST) A$82.5 million and will be funded out of cash reserves and an increased to its current debt facility with Investec to A$100 million. This will see NST’s output in fiscal year 2015 from 350,000 ounces to 550,000 ounces. The company expects the all-in sustaining cash cost will be approximately A$1050 an ounce – continuing the NST mantra of high grade operations with a low cost model.

That is substantially cheaper than an NCM or a KCN and the value of the transaction will de-risk the portfolio further as it provides increased operation diversification and increased economies of scale.  The Jundee mine reserves are estimated to stand at 411,000 ounces, with 508,000 ounces in recourse, which is expected to expand with further exploration.  Jundee’s all-in cash cost in 2013 was A$930 an ounce, making this a premier pick-up.

Expectations will be for the acquisition to be 2015 accretive and considering the gold price is still averaging US$1285 an ounce should see NST maintaining its record over its peers as a cash-positive, earnings growth business.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Hva er en ETP?

    Les mer om hvordan de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter kombineres i børshandlede produkter (ETP). Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

  • Støtte og motstand

    Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

  • Handelsteknikker

    Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og er like viktige som de er volatile. Les mer om hvordan disse uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.