40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Santos lifted by broker upgrade

After months of underperformance, Santos (STO) has finally started coming to life.

STO has climbed over 5% in the last couple of weeks. Despite this gain, the stock is actually still down for the calendar year after having been stuck under a downtrend resistance line which capped any attempts higher. JP Morgan upgraded the stock to Overweight (from Neutral) today, mainly as a result of recent underperformance relative to its peers Woodside Petroleum and Oil Search. The broker has a $14.40 price target on the stock.

To put it in perspective, WPL is around 5% firmer this year while OSH is 9.7% higher year-to-date. A significant risk has been removed now with PNG LNG sales set to commence around mid-2014. With monetisation of the project on the way and more clarity on purchasing third party gas, the broker felt it imperative to upgrade the stock.

From a price action perspective, there has been a downtrend resistance in place since STO topped out at $15.80 in September last year. This downtrend was just broken over the past week and STO could now be poised for a near-term recovery. The move was triggered by a runaway gap on May 2 and the stock has just popped back up above $14 and could be in for a run to $14.50 in the near-term, where short-term resistance lies. A close back below the downtrend resistance would be a negative sign for the price action.

Santos Ltd
Santos Ltd

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Prising og vekting

  Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

 • Giring og margin

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

 • Populære diagrammer

  Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.