40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Twitter: Q1 earnings

Summary of Twitter's earnings for its first quarter, following which shares went down 5.28% in after-hours trading (9.40pm).

 

Revenue

Earnings per share

Expected

$241.5 million -$0.029

Actual

$250.5 million -$0.03

 

Start trading nowlog in or see live chart

Twitter has failed to live up to the hype, and the share price has reacted accordingly.

Twitter may have doubled its quarterly revenue and beaten analyst expectations but, akin to iPhone sales for Apple, user growth is the key tenet for the social media company. Growth of a mere 25% to 255 million, lower than the 30% growth achieved the previous quarter, tends not to inspire those investors looking for a profitable company with big potential.

While ad revenue appears to be on the up, and potential to expand internationally is an option, social media is becoming a competitive space. It’s perhaps clear now that the share price was exceptionally toppy since the IPO date and shareholders reminiscent of the demise of MySpace will be conscious of how a popular trend can quickly lose its appeal.  

As the chart below shows, we are now below the lows seen in late November. The descending channel remains in place, although over-enthusiastic bears should be cautious before piling in. The shares slumped 10% yesterday, taking us to the bottom of the channel, but on the previous two occasions this occurred (in February and April, points A and B) there was a sharp rally. The outlook for the shares is quite negative however, so once a post-results bounce is out of the way I expect the shares to head in the direction of $35. 

Twitter chart

Here is a full list of US stocks that can be traded outside New York Stock Exchange trading hours of 2.30pm to 9pm (London time).

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Handelsteknikker

    Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og er like viktige som de er volatile. Les mer om hvordan disse uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

  • Innføring i giring

    Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det viktig å bruke teknikken med forsiktighet, ettersom den også øker tapsrisikoen.

  • Prising

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.