40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Valuation leaves Facebook vulnerable

Facebook earnings arrive on 23 April, but the high valuation for the company leaves it open to the possibility of further falls in the share price.

Facebook investors are a hardy bunch. They have to be, for it has not been the easiest of times to be an investor with a long-term view of this company. Earlier this year they must have been feeling very contented, as the share price hit new post-IPO highs. Now, however, the picture looks less rosy, as we shed all the gains made in February and March.

In the last quarter of 2013, Facebook reported revenue of $2.59 billion, an increase of 63% compared with $1.59 billion in Q4 2012. Net income was $780 million, up 83% compared to $426 million for the year-ago quarter, while diluted EPS for the fourth quarter was $0.31, up 82% from $0.17 a year ago. The recent quarter also saw the acquisition of WhatsApp, for the bargain-basement price of $19 billion. In addition, it also snapped up Oculus, which has pioneered the development of more functional virtual reality platforms, for $2 billion.

The big worry for Facebook is its declining user base. Many commentators pointed out how the site is becoming less popular among the young, and the trend of being asked to become friends with your own grandparents on Facebook was a sign that the peak popularity moment had come and gone.

In this environment, then, advertising revenue becomes key, as Facebook looks to make more money from those actually using its service. If you’re like me, you probably just ignore them, but the strategy does seem to be working. Net income in the final quarter of 2013 increased by 20.94% to $514 million, compared to the same period in 2012, mainly due to a growth in advertising income.

High valuations have become the concern in the tech sector recently, as this was what prompted the selloff we have witnessed. Facebook’s price earnings ratio (PE) as of 16 April was 91, compared to the industry average of 37 and the S&P 500’s PE of 18. The company still looks overvalued on this metric. A weak set of results could see us retest the April lows of $55, and this could prompt further losses, with $50.80 marking the low in January.

Facebook is available for extended hours trading. Here is a list of US stocks that can also be traded outside New York Stock Exchange trading hours of 2.30pm to 9pm (London time).

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Innføring i giring

  Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det viktig å bruke teknikken med forsiktighet, ettersom den også øker tapsrisikoen.

 • Plattformen

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

 • ETP-typer

  Les mer om hvordan børshandlede produkter (ETP-er) kombinerer de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter. Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.