40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Goldman Sachs set to release Q1 figures

So far the figures from US banks in this reporting season have been mixed, and expectations for Goldman Sachs are lower than the previous quarter. 

Shares in Goldman Sachs are down by over 12% in 2014, as the outlook for revenue and profits has fallen away.

One of the bigger issues currently being faced by the US investment bank is the possibility it will have to shut down its Sigma X trading platform. Questions have been increasing over the last quarter about the way that ‘black box’ automated trading programs work alongside high frequency trading, and the implications this may have for ordinary investors. The Sigma X platform is a venue for trading private stock positions; an in-house product not available to the broader market. The final decision has not yet been reached, but it would certainly be a loss for the US bank’s annual returns should this be shut down.

One area where the firm could expect to benefit is the increasing IPO market as more companies come to the market to gain a quote. As one of the city’s largest corporate advisors, Goldman Sachs will have benefited from this upturn in fee generation.

First-quarter earnings are expected at $3.48, down year-on-year from $4.29. Revenue is also anticipated to have fallen by almost 25%. Unlike years previously, the bar has been set relatively low for these quarterly figures, and the share price is back down to lows last seen in July 2013. Although not oversold, the stock is not far off it and could be due a correction after a particularly weak first quarter.

Goldman Sachs chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Trender

    Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

  • Markedsaktører

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Populære diagrammer

    Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.