40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Recent star performers

The past week saw plenty of volatility for stock markets, but some clear winners emerged.

In this article we’ll take a brief look at momentum strategy, which in its most basic form consists of capitalising on assets (be they shares, forex, indices or commodities) that have enjoyed strong moves either higher or lower.

It is often the case in markets that a big move in one direction can be extended over a longer period, and many momentum traders will look to take advantage of that; buying recent winners and selling recent losers.

With this in mind, I have looked back at the past two weeks of trading to identify which stocks have done well lately.

I looked at the FTSE 350, which is simply the combined FTSE 100 and 250 indices, and calculated the percentage gains between the closing price on 28 March and 4 April. The top five winners (excluding investment trusts) were as follows:

- Oxford Instruments – up 14.2%
- Intermediate Capital Group – 12.4%
- Aberdeen Asset Management– 11.71%
- Evraz – up 10.9%
- Amec – up 10.8%

Trading is full of clichés but one applicable here is that, ‘nothing moves in a straight line’. However, as momentum trading implies, an asset often has sufficient strength to maintain a move. As an example, buying the top five winners from the week 21-28 March would have yielded a return of 5%. Not all weeks will yield positive returns, but historical evidence indicates there is a great deal of merit in this philosophy.

As we know, spread betting allows traders to go both long and short. Selling the biggest losers of the week is another form of momentum trading, but in this case the biggest five losers during the 21-28 March mostly rebounded in the week 28 March– 4 April, and a short trade in these would have lost around 4.8%. Market conditions, therefore, are very important, and at present we are seeing (despite weakness today in stock markets) a continuation of the upward move.

Momentum trading can be a useful tool for investors, and it is something that we will be looking at more at IG in a bid to provide more trading ideas.

Next week I will update the performance of the five companies mentioned above, for the duration between 4-11 April. I will also expand on historical examples and data, to investigate the strength of the arguments in favour of a momentum trading strategy.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Fordeler og handelsteknikker

    Les mer om hvordan de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter kombineres i børshandlede produkter (ETP). Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

  • Giring og risiko

    Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det er viktig å bruke teknikken med forsiktighet, fordi den også øker tapsrisikoen.

  • Måter å handle valuta på

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.