40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

M&S continues to stumble

Marc Bolland is running out of time for his three-year restructuring project to bear fruit and appease investors.

Marc Bolland and his predecessors have found it difficult to change the demographics of Marks & Spencer's core customers over the last 5-6 years. They have tried to shift the broader retail customer’s assumption that only middle-aged women shop there. Balancing the advertising between attracting a newer younger customer through the door, while at the same time ensuring that they do not alienate its existing base, has been problematic.

The structure of the M&S stores, as clothing shops with an extensive food division, has also come under pressure from food retailers. The big four supermarkets have diversified into white label goods and clothing, so copying M&S’s template in reverse.

So where does M&S stand now? With food retailers about to embark on a pricing war, the premium on its food will become even larger and undoubtedly affect sales, as clients become increasingly aware of this discrepancy with competitors. Any downturn in demand for the food division at M&S could have serious consequences for the clothing arm too, as food retail has generally helped drive footfall in the clothing departments.

A number of institutional notes have downgraded their targets and outlook for M&S over the last couple of weeks, and it is anticipated that sales in the food department will have increased by just 0.1%, with a fall of 1% in the clothing department.

Looking at the share price, the 450p level has offered some support but with a less-than-rosy outlook, a retest of the January’s lows just below 430p is possible. 

Marks & Spencer chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Måter å shorte på

  Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

 • Innføring i CFD-handel

  Innføring i CFD-handel (Contracts For Difference) og hvordan det fungerer. Vi oppgir eksempler og grunner til å handle CFDer. Vi omtaler også kurssettingen og finansieringskravene.

   

 • Børser og prising

  Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og er like viktige som de er volatile. Les mer om hvordan disse uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.