40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

NAB chief steps down

NAB has seen a changing of the guard today, as five-year CEO Cameron Clyne stepped down for personal reasons.

This is an interesting development as the board had mentioned that it was in the process of looking for a succession plan for Mr Clyne, however the speed at which this has occurred - with Clyne stepping aside - has caught the market off-guard.

The company has reacted swiftly to appoint a new CEO in Andrew Thorburn, who is currently the head of NAB’s New Zealand business - the Bank of New Zealand (BNZ) - and has been since 2008. This is the same part of the business Mr Clyne originated from.

One thing to note though is the BNZ hasn’t had the strongest showing during the Thorburn years; margins have been squeezed to attract deposits and the business as a whole has lagged the group; raising questions as to why someone like Lisa Gray (head of Enterprise and transformation) or Gavin Slater (head of Personal banks) didn’t get the nod, considering the turnaround both have overseen in their respective divisions. Gavin Slater particularly has been very aggressive in his want for 15% of the residential property market come the end of CY2014.

Thorburn is likely to take over with no major changes to the current strategy. However, he will have to address the issues around MLC and the wealth space in general, which are underperforming its CBA and WBC peers, while also addressing the big legacy issue for NAB; its UK assets.

Yorkshire and Clydesdale banks have seen a further 23 branches closed this year, and with the property portfolio steadying, but still leaking value, is now the right time to address its 24-year-old headache?

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Limit-ordre

    Lær deg de forskjellige teknikkene for å åpne og lukke en posisjon – fra enkel, umiddelbar handel til en automatisk instruksjon om å handle i ditt fravær. Ved å legge inn ordrer kan du sikre gevinst eller beskytte deg mot tap. Bli kjent med de ulike ordretypene og hvordan de brukes.

  • Måter å shorte på

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Måle risiko

    Alle finansielle investeringer medfører en viss risiko. Les mer om hvordan du kan beskytte porteføljen ved å måle risikoen og administrere eksponeringen på en forsvarlig måte.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.