40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

RSA requires further funding

Ahead of Thursday’s figures release, RSA Insurance Group is poised to raise £800 million from a rights issue. 

Stephen Hester, the new CEO of RSA, has obviously learnt from his position at the Royal Bank of Scotland that time waits for no man; only three weeks into his new job and he has already come to the conclusion that action is required in order to stabilise the RSA books.

Some sort of fundraising had been anticipated by the city, but £800 million is almost double what was initially perceived to be the insurance firm’s requirements. In contrast to many FTSE quoted firms, it looks increasingly likely that the already-trimmed dividend will be cut completely this year, as the company looks to batten down the hatches.

When the company’s figures are released they are expected to reveal that profits have dropped by over 70% to around £130 million. As disappointing as that might be, at least this is a company that makes a profit; investors thinking about the rights will therefore be heartened that they are not looking a company with an aggressive burn rate but one that is struggling financing.

When looking at the share price action, it is obvious that the market is unsure of where its future lies. The success, or otherwise, of the rights issue will go a long way to determining the market's mindset towards RSA. So far, 2014 has seen the share price hold above 94.5p, but any break below this level could see panic ensue. However, City sentiment is likely to be positive with the very well-regarded Stephen Hester at the helm. 

RSA Insurance Group chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Fordeler og ulemper

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Vanlige handelsfeil

    Psykologi er et sentralt element innenfor verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter av handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

  • Handle i aksjer

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.