40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

REA builds on earnings

REA has been one of the best performing stocks on the ASX for a while and as a result investors have come to expect big things from the company.

Online companies have gone from strength to strength as their fairly lean operational structures and strong revenue growth drives earnings. To put it in perspective, REA shares were trading under $20 just a year ago and are now firmly above $40.

The recent departure of its CEO and CFO did put a dampener on the stock temporarily, with the stock gapping lower mid-January, only to find buyers on the dips; showing just how confident investors are in the REA story.

There were also concerns that the stock might be priced for perfection and as a result a blockbuster result was needed to keep the run going. Its 1H earnings today were greeted by further buying on a day where investors are fleeing cyclical stocks.

Adjusted net income jumped to $67.7 million which was towards the upper end of the analyst range. There was also a sharp improvement in the dividend from 16 cents to 22 cents a share, while revenue was up 30% and slightly ahead of estimates.

The shift from subscriptions to depth products which meet specific market needs has been a key turning point. Property investors have become more astute and REA is looking to stay ahead of the curve by exceeding their needs. Traditionally REA does not give any outlook guidance and this notion was maintained.

This result has been enough to take the stock through recent resistance in the $42.50 region. Whether it can close above this resistance will be key for the stock going forward. There is a steady uptrend in place and this is likely to continue providing support.

Any dips below $40 or test of the uptrend I feel would present a great opportunity to buy the stock. Momentum traders will be eyeing a Darvas breakout, which would essentially be confirmed by a close above its 12-month high.

REA

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Støtte og motstand

    Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

  • Typer risiko

    Alle finansielle investeringer medfører en viss risiko. Les mer om hvordan du kan beskytte porteføljen ved å måle risikoen og administrere eksponeringen på en forsvarlig måte.

  • Valutahandel

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.