40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Questions are rife ahead of Vodafone’s trading update

Speculation surrounding M&A activity in the telecommunications sector has been building, but as yet nothing has materialised.

Until recently, there had been a growing expectation that AT&T would look to structure an acquisition for the cash-rich mobile phone firm Vodafone. However, these strong rumours were quashed by AT&T last week, as it flatly denied it would be launching a takeover of the company. Although ultimately unfounded, this speculation had fuelled an increase of over 27% in the share price over the last quarter, as investors tried to second-guess how the management would spend some of its Verizon windfall. After returning a sizable percentage of these funds to investors, it is anticipated that Vodafone will still have around £30 billion. Following the successful acquisition of Kabel Deutschland, the firm could well be on the lookout for other targets.

At the moment there are numerous questions associated with Vodafone, but the majority of these revolve around who – if anyone – will look to bid for it, or what will the company do with all these funds. Currently the share price has fallen, in line with equities in general, to below the 220p level, taking much of the frothy AT&T bid speculation out of the valuation.

With the relative strength indicator hinting towards the equity being oversold, and the divergence away from the 200-day average being considerably less than at any time over the last four months, this stock looks like one that should more sharply benefit from improving investor sentiment. Only a close below the 200-day moving average would knock confidence.

Vodafone Group plc chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Markedsaktører

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Trender

    Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

  • Giring og risiko

    Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det er viktig å bruke teknikken med forsiktighet, fordi den også øker tapsrisikoen.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.