40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

ASOS heads higher

Ahead of next week’s first-quarter figures, the market appears to be factoring in that ASOS will be one clothing retailer that achieves improving sales.

The markets’ valuation of the firm continues to grow, and it now has a market capitalisation of £5.75 billion. This valuation is more than enough to ensure that when it leaves the Alternative Investment Market it will be promoted to the FTSE 100 at the first opportunity.

With so many of the high-street clothing retailers dropping the ball, this again offers online store ASOS the opportunity to increase its already high standing with the investment community. To date the company has ploughed all of its profits back into the business, but any move into the FTSE 100 could prompt it to embark on dividend payments, converting it into an income and capital-return play.

ASOS has managed to maintain a market lead over competing firms through the standard of its online platform and the excellent integration of goods delivery. Unburdened by the prohibitive costs of high-street rental costs, the firm has been able to remain competitively priced. It has also been more successful than most in translating this UK shopping experience to an overseas market, and now receives just over 60% of its annual revenue from sales outside the UK.

Considering that Next posted an increase of 21% in last-quarter sales, the markets will be expecting ASOS to improve on this figure. And all the indications suggest that an increase greater than 30% could well be on the cards.

Even so, a glance at the charts would infer that the shares are overbought, and the blue-sky potential is being fully factored in. As the company has continuously managed to deliver growth in its sales, there have been very few opportunities to buy on a correction.

ASOS plc chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Giring og risiko

    Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det er viktig å bruke teknikken med forsiktighet, fordi den også øker tapsrisikoen.

  • Fordeler og handelsteknikker

    Les mer om hvordan de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter kombineres i børshandlede produkter (ETP). Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

  • Valutahandel

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.