40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Another poor showing from OZL

I have repeatedly called OZL out on fundamentals and today’s outlook statement completely justifies that call.

The company released the following statements to the markets:

The company is ‘on track’ to reach the guidance given in September for 70-75 kilotonnes (kt) of copper and 120-130 kilo ounces (koz) of gold at the conclusion of FY13. The expected cash costs are believed to come in at US$1.90-US$2.05 per pound.

The company estimates copper output for FY14 to come in at 75-80kt with gold at 130-140koz. Cash cost are estimated to come in at US$1.15 to 1.25 a pound.

Guidance past FY14 (FY15 to FY18) should be "at least" 95kt of copper and 95koz of gold.

This announcement is another disappointment in the long line of issues facing OZL. The production numbers are well below expectations across the market, and with the lowest estimate coming from JP Morgan which estimated FY14 numbers to come in at 91.7kt of copper OZL is a long way off the market.

What is also highly detrimental to the share price from this update is the strip ratio is getting higher and higher which is likely to blow this cash cost estimate out of the water and why most believe the estimates are unrealistic.

With Carrapeteena over four years away from production and still in the feasibility phase and Malu Underground mine requiring at least $160 million to develop, plus the fact the short dated project is returning lower and lower copper grades, OZL looks like it is running out of short term options and will continue to find itself on the outer.

The Trade

I recommended a very short term technical buy on OZL around six weeks ago, from $3.20 to $3.40. I believed at the time, with copper popping, that OZL may see a short pick up. This trade did come about and as expected ended quickly as the fundamentals once again took over.

I have, on a fundamental basis, been short OZL all year and today’s update reiterates my call.

On current estimates for FY14 there is no reason OZL won’t fall to $2.25 in the medium term. I believe bargain hunters will try to fill the gap created by today’s fall in the next few days and selling on strength would be advantageous to a medium term view. I believe even with solid copper prices in 2014 OZL has put itself in a situation where even good underlying commodity news will not override its structural headaches.

OZL-1112

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Støtte og motstand

    Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

  • Vanlige tekniske feil

    Psykologi er et sentralt element innenfor verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter av handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

  • Hva er shortsalg?

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.