40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

TUI Travel reports soaring full-year profits

TUI has beat market expectations with a 13% rise in its full-year profits, boosted by premium holiday sales.

Underlying operating profits for the year have increased to £550 million, and these better-than-expected figures have given the company the confidence to maintain its growth target for 2014 at 7-10%, despite the cloudy economic picture. TUI Travel is the world’s biggest tour operator, and through its Thomson and First Choice brands the UK-quoted company has seen a surge in sales in its higher-margin UK and German markets.

The company now stands with a £4.23 billion market capitalisation, and prior to today’s announcement already offered investors a 3.26% dividend yield. The 17% increase in the final dividend has raised this to a gross yield of 3.89%. The fact that the firm’s major competitor, Thomas Cook, has had such a poor couple of years has ultimately been helpful to TUI. Thomas Cook’s woes were triggered by market fears over funding, and this initially hurt all operators in the sector as concerns over holiday deposits spread. However, subsequently the improved reputation afforded to TUI Travel has boosted sales.

Earlier in the year shares failed to break 400p, dropping 60p before remounting an assault on this level. A break above here may see renewed buying as traders look for a return to the two-year bullish trend the firm has experienced.

With over 6000 global shares to choose from and margin rates from 5%, start shares trading with IG.

TUI Travel plc chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Handelspsykologi

  Psykologi er et sentralt element innen verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter ved handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

 • Direct market access

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

 • Din handelsplan

  En handelsplan er et verktøy du kan bruke til å definere og realisere dine handelsmål. I denne modulen forklarer vi hvordan du kan konstruere og gjennomføre din personlige plan.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.