40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

RBS to keep ‘bad bank’ internal

RBS’s reported Q3 loss of £634 million has been somewhat overshadowed by the news that it will not be stripping off bad assets to create an external ‘bad bank’.

The relationship between the government and the Royal Bank of Scotland appears to have been heated from time to time over the last couple of years. Politics and business are not always easy bedfellows, and it would appear that finding a plan that the Bank of England (BoE), the chancellor and RBS can all agree on has taken some time.

RBS will aim to have run down between 55-70% of its bad assets by 2015, and 100% by 2016. This is an ambitious plan and is likely to see some heavy losses incurred in quarterly figures for the next couple of years. The fourth quarter could well see the bank report losses of between £4 billion and £4.5 billion. The bank is well placed as far as Basel III requirements are concerned and by 2015 expects to have a core capital ratio of 11%.

CEO Ross McEwan has hinted that the bank will now be better placed to focus on day-to-day issues, such as improving its retail arm and increasing its lending to medium to small businesses, now that it will spend less time in discussions with George Osborne and the BoE.  

So where do these changes leave investors? In the short- to medium-term there will be a lot of losses that are unlikely to do the share price any good, but longer term this could help the bank get into better shape. Things are going to get worse before they get better. 

RBS chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Drivere i råvaremarkedet

    Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og er like viktige som de er volatile. Les mer om hvordan disse uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

  • Måter å handle valuta på

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

  • Hva er shortsalg?

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.