40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Tesco fails to attract market

Midway through reorganisation plans, supermarket chain Tesco is still waiting for its figures to turn for the better.

Having spent £1 billion revamping customers' shopping experience, Tesco would surely have hoped to see an increase in sales and improved market share. Unfortunately neither has materialised as yet, though it would be fair to highlight that they are only halfway through the proposed restructuring process.

One of the reasons that Tesco has failed to improve is the fact that its stores have a greater weighting towards non-core goods; the type of white label product that does not sell well when fiscal prudence is the norm. Online sales of groceries have improved, however, with a rise of 13% in the first half of the year.

Tesco's largest exposure is to the UK market, but it is the poor performance of its European outlets that will be the biggest cause for concern. Sales dropped by 68% in the first half of 2013, driven lower by poor performances in Ireland, Turkey and Poland.

Asia has also been a recent area of focus for the supermarket giant. Following the lessons learned from the company's failed efforts to charm the US market, it has decided to form a partnership with the largest food retailer in China. Tesco’s 20% stake should see it gain profitability at a quicker pace, with an improved return on investment.

Although recent figures have not been particularly strong, it is a little premature to be calling the demise of Tesco just yet.

Tesco chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Støtte og motstand

    Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

  • Måle risiko

    Alle finansielle investeringer medfører en viss risiko. Les mer om hvordan du kan beskytte porteføljen ved å måle risikoen og administrere eksponeringen på en forsvarlig måte.

  • Prising og vekting

    Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.