40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Retail sales snap the anaemic months

Australia snapped a five month anaemic rout to log a growth figure above 0.2% for the first time in five months, with August sales up 0.4%.

This is not surprising considering the history around federal elections and retail sales. Since 1991, retail sales have tended to move higher in the month leading into an election, rise further in the two months following the election before gradually returning to trend.

The figures could also be a sign the RBA’s 17 month easing cycle is finally prompting consumers to spend - a much needed event for bricks and mortars traders such as David Jones and Myer.

It is these players that will be hoping trade can continue to expand over the fourth quarter months. With Christmas sales starting, coupled with the election, DJS and MYR will be looking to see stronger revenues over the period and will look for like-for-like sales to expand after contracting in FY13.

DJS and MYR has struggled in recent years under the pressure of consumer slowdowns, online competition and ballooning costs. Both DJS and MYR said cost of doing business (CODB) jumped between 2 to 4% last financial year and expect this to grow further in FY14 by as much as 4-5%.

Although gross margins increased across the board, with DJS at averaging 38% and MYR pulling 41.7%, the 30.2% CODB is cannibalising the sales lines. Therefore both DJS and MYR will need retail sales growth to expand and hold over the coming months, to offset the CODB.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Måter å justere risiko

    Alle finansielle investeringer medfører en viss risiko. Les mer om hvordan du kan beskytte porteføljen ved å måle risikoen og administrere eksponeringen på en forsvarlig måte.

  • Fordeler og ulemper

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Indekser forklart

    Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.