40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Whispers of a Glencore OZ minerals deal

Speculation is rife in early trade of the Australian market, with a possible deal between OZ minerals (OZL) and Glencore Xstrata (GLEN).

OZL has spiked 4.54% on news out of the British press that GLEN is considering a takeover of the company. The same report cites the fact GLEN’s ownership of OZL has now reached 10%, having quietly accumulated the securities over an undisclosed period. This has made buying hit fever pitch.

This issue behind this story is its creditably. The source of the takeover deal is the Daily Mail. It has been unable to quote any particular persons involved with a proposed deal and has not stated any possible figures for purchase and valuation, nor what GLEN expects out of the deal.

If we look at the assets OZL has on its books, questions will be raised even higher.

Copper is one commodity that remains in high demand; prices are rising and have sustained its north print even in the face of ‘China fears’ and falling US demand (which is now rising). The issue for OZL is Prominent Hill.

The mine is riddled with issues; wall slippages, production slowdowns, cost blowouts, asset write downs and the strip ratio that are all not up to scratch. As its only production mine, Prominent Hill has sent OZL’s share price falling 64% over a one year period.

The white knight on OZL’s books is Carrapateena; exploration numbers are strong, ratios are high, the ore body is more than commercially viable and value add to OZL in production stage is highly creditable.

The issue is Carrapateena is will not be in production phrase till (at the earliest) FY15 and some analyst are even predicting production to start FY16.

This therefore begs the question, what does GLEN get out of a possible deal?

There is no doubt the stock is cheap; fundamental multiples are well down on historic numbers and a discount valuation model would suggest the company is a buy.

However, the mine site issues and the capex needed to bring Prominent Hill up to scratch is the first barrier to entry.

If GLEN could acquire Carrapateena, then maybe the deal would make sense, however GLEN’s CEO Ivan Glasenberg is looking for developed assets; something Carrapateena is not and might put the deal on the back foot.

All-in-all the Chinese whispers coming out of the Daily Mail look very dubious to say the least. 

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Handel i ETP

  Les mer om hvordan de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter kombineres i børshandlede produkter (ETP). Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

 • Fordeler og ulemper

  Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

 • Stop-og limitordre

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.